Bucataria rusa

 

Pentru romani, Rusia inseamna vodka, bors, coltunasi si samovare cu ceai, dar mancarea vecinilor nostri este una dintre cele mai variate din lume. Este consistenta, gustoasa si variata, varietate care deriva din multitudinea de state din care este alcatuita. Desi rusii mananca preparate cu multa carne, in timpul secolului 19, inainte de revolutia bolsevica , bucataria rusa devenise in mare parte vegetariana.
Astazi, supele si borsul au ramas la putere, salatele precum salata de boeuf pe care o iubim atat, mancarurile cu multa carne, ca si placintele, pirostile, blini si atatea altele, una mai gustoasa decat cealalta.

 

Blini (blinchiki)

Blini sunt o varietate de clatite care sunt servite in Rusia cu unt si miere, dar sunt si alte umpluturi: branza, carne, gem. Blinchiki cu carne, de exemplu, reprezinta un fel principal de mancare.


 
 

Newsletter

Fii la curent cu cele mai noi retete abonandu-te la newsletter-ul YamYam.

 
 

Noutati culinare

1 decembrie 2009, Bucatarul de Aur al Bucurestiului - concurs de gastronomie romaneasca moderna25.11.2009Sase bucatari de la cele mai cunoscute restaurante si hoteluri din Bucuresti se vor intrece in prepararea celor mai gustoase bucate romanesti pentru a strange fonduri ce vor fi donate Spitalului de Copii Marie S. Curie. Concursul va avea loc marti, 1 decembrie 2009, la Ramada Bucharest Parc din Bulevardul Poligrafiei nr.3-5, sala Terra Grand Ballroom, de la ora 19.00.

Meniu pentru europarlamentarii de la Strasbourg15.10.2009In perioada 26 octombrie-6 noiembrie, tineri din Franta, Italia si Romania, viitori “chefi”, vor combina cele trei traditii culinare intr-un singur meniu ce urmeaza a fi servit europarlamentarilor de la Strasbourg. MENIUL EUROPEAN va contine bucate alese din cele trei state europene, bunatati pregatite cu creativitate si talent din cele mai calitative ingrediente. "Meniul European" face parte din Europe-Chantier, primul proiect de acest gen organizat la Bucuresti la initiativa Academiei Romane si gazduit de Centrul de Excelenta, Gastronomie si Tehonologie Alimentara - AROMA.

22-23 august 2009, Festivalul Placintelor de la Bacau12.08.2009In perioada 22 si 23 august 2009 va avea loc Festivalul Placintelor, un concurs de placinte dupa retete originale. Evenimentul se va desfasura la pensiunea Deaky din localitatea Ghimes, judetul Bacau.